Immutable back-up: Ransomware en kwaadaardige acties bedreigen dagelijks IT-omgevingen over de hele wereld. Wanneer ondanks alle voorzorgsmaatregelen een IT-omgeving toch wordt getroffen door een cyberaanval, dan zijn back-ups het laatste redmiddel.

CommITment voegt een extra beveiligingslaag toe aan de bestaande back-upoplossingen door gebruik te maken van Immutable back-up. Een onveranderlijke back-up, eenmaal gemaakt, kan niet worden gewijzigd of verwijderd. De status van de back-up blijft dus ongewijzigd!

Immutable back-up is niet te wijzigen, door niemand

Het bijzondere aan Immutable back-ups is dat deze back-ups niet kunnen worden gewijzigd of verwijderd. Niet door ransomware, niet door derden, niet per ongeluk door werknemers binnen de organisatie en niet door ons, CommITment. De ultieme back-up dus!

Standaard back-up oplossing

CommITment biedt standaard al een zeer veilige back-up oplossing. Dagelijks maken wij van de virtuele servers in ons datacentrum een volledige back-up. En dit is inclusief de IT-omgevingen van onze opdrachtgevers.

Iedere back-up set is volledig: Vanuit de back-up set kan zowel een gehele virtuele machine als losse items, zoals bestanden worden teruggezet. De back-up wordt eenmaal per dag volgens een vaste planning uitgevoerd. Het functioneren van de back-up meten we 24 uur per dag met ActiveSense.

Immutable back-up

Met Immutable back-up gaan we nog een stap verder dan onze standaardoplossing. Deze onwijzigbare en onverwijderbare back-up is de oplossing om bedrijfskritische informatie veilig te houden. IT-systemen die snel weer up and running moeten zijn, bedrijfsgevoelige data en alle andere data waar de organisatie niet zonder kan, maar die door een cyberaanval verloren kunnen gaan, worden door deze oplossing geborgd. Met Immutable back-up wordt deze data dagelijks veilig gesteld en onuitwisbaar opgeslagen.

Kenmerken Immutable back-up

  • Onuitwisbaar: Met Immutable back-up liggen gegevens vast, zijn onveranderlijk en kunnen nooit worden gewist.
  • Selectie: Alleen specifieke, door opdrachtgever geselecteerde, (lokale) virtuele servers worden veiliggesteld in het datacentrum.
  • Uitvoering: De back-up replicatie is een dagelijkse kopie van de lokaal gemaakte back-up. De kwaliteit daarvan is bepalend.
Immutable back-up oplossing - CommITment cloud computing

Meer informatie

Wil je meer weten over Immutable back-up of onze Next Generation Antivirus oplossing SentinelOne, neem dat gerust contact op met Harrie Bolt. Dit kan via e-mail harrie@commitment.nl of per telefoon op nummer 030-2760349. We helpen je graag!

Wij zijn gecertificeerd

BC Certified ISO 27001-2017-01- CommITment Cloud Computing
BC-Certified-NEN7510-1-2017 - CommITment cloud computing
Share This