CommITment neemt nieuwe Twin Datacenter in gebruik

Goed nieuws, CommITment’s nieuwe Twin Datacenter solution is operationeel! Was dit in januari nog een van onze goede voornemens voor 2019, inmiddels is ons vernieuwde en uitgebreide Cloud platform een feit. De afgelopen maanden hebben Wouter en Hans hard gewerkt aan de nieuwe setup van ons nieuwe Datacenter model. En het resultaat mag er zijn.

Twin Datacenter

Laten we beginnen met eerst uit te leggen wat een Twin Datacenter is. Een Twin Datacenter is een infrastructurele oplossing (hardware, software en verbindingen) waarbij twee identieke IT-omgevingen op twee verschillende locaties operationeel zijn. Het doel hiervan is de geplande evenals ongeplande downtime (van IT-systemen) te minimaliseren.

Van “oudsher” zijn er Twin Datacenters in twee smaken: active-passive (de live IT-omgeving in het ene datacenter wordt passief gerepliceerd in het andere datacenter) en active-active (de twee IT-omgevingen in beide datacenters zijn live en worden realtime gerepliceerd). Bij CommITment zijn we nog een stapje vernieuwender te werk gegaan en hebben we voor het concept van Software Defined Datacenter gekozen.

Software Defined Datacenter

Voor ons nieuwe Software Defined Datacenter hebben een extra rack afgenomen en nieuwe hardware aangeschaft en geïnstalleerd. Daaroverheen hebben we een Hyper-V platform met Windows Server 2019 uitgerold. Het resultaat? Een state-of-the-art datacenter op basis van IT as a Service (ITaaS). Dit betekent dat alle elementen van onze infrastructuur: netwerken, opslag, CPU en beveiliging gevirtualiseerd en als een service kunnen leveren. Zo hebben we o.a. Active Directory, mail afhandeling en backups automatisch over de verschillende locatie verdeeld.

Datacenter Arnhem en Utrecht via dedicated private internetverbinding

CommITment heeft al jaren de beschikking over een datacenter in Utrecht. Met het Twin Datacenter is daar nu een datacenter in Arnhem bijgekomen. Door onze IT-omgevingen in twee geografisch gescheiden datacenters te plaatsen en deze via een extra internet provider en een redundante dedicated private 1 Gigabit internetverbinding te koppelen, kunnen wij een optimale snelheid en uptime realiseren. Dit biedt niet alleen razendsnelle data overdracht, maar door de redundante uitvoering is ook de connectiviteit gegarandeerd en kunnen we klanten met calamiteitencontract, wanneer dat onverhoopt nodig is, direct weer in de lucht helpen.

Met de ingebruikname van ons nieuwe Datacenter worden alle backups dubbel opgeslagen. De backups van onze locatie in Utrecht worden overgeslagen naar onze nieuwe datacenter locatie in Arnhem. En zo bewaren we op beide locaties dezelfde backups.

Private Cloud en Azure

Met ons nieuwe Twin Datacenter zijn zowel onze Private Cloud oplossingen zoals Filecloud, VDI, Private Servers, etc. als de Azure oplossingen weer next generation proof.

Meer weten over ons Twin Datacenter?

Wil je meer weten over ons nieuwe Datacenter, neem dan contact op met Harrie Bolt op nummer 030-2760349.

 

Share This