Microsoft Azure

Veilig, schaalbaar, overal en altijd, hybride en flexibel

Introductie Microsoft Azure

Microsoft Azure is een cloud computing-service en die vergelijkbaar is met Amazon Web Services (AWS) en het Google Cloud Platform. Het grote verschil met beide andere platformen is de marktoriëntatie op Microsoft producten.

Traditioneel zijn de meeste bedrijven en non-profit organisaties voor hun dagelijkse werkzaamheden gewend om Microsoft producten te gebruiken. E-mail, agendabeheer, MS Office suite (o.a. Word, Excel, Powerpoint, etc.), MS SQL gebaseerde oplossingen en ga zo maar door. En met de introductie van Office 365, een aantal jaren terug, heeft Microsoft haar positie binnen de productivity tools verder versterkt en naar de cloud gebracht.

Platform as a Service

Microsoft Azure is een Platform as a Service (PaaS). Dit betekent dat u alleen betaalt voor het gebruik van het platform en de services die u daarop afneemt. Dit gebruik is schaalbaar zodat wanneer u meer capaciteit nodig heeft, deze direct beschikbaar is. Ook wanneer het slechts om een tijdelijke toename van services gaat. Een ander voordeel is dat u, afgezien van de werkplekken, geen hardware kosten meer heeft.

Microsoft Azure ondersteuning CommITment

Vanzelfsprekend werken we bij CommITment ook met Microsoft Azure. Naast ons eigen Private Cloud platform, helpen wij bedrijven en non-profit organisaties (zorg, onderwijs, kunst en cultuur) met de migratie naar en het dagelijkse gebruik van het Azure platform. Wij weten wat er wel en niet mogelijk is, ook wanneer het om branche of bedrijfsspecifieke applicaties gaat.

Voordelen Microsoft Azure

Het Azure platform biedt de volgende voordelen die een overstap interessant kunnen maken:

  • Schaalbaarheid waardoor u naar behoefte capaciteit bij- of af kan schakelen
  • PAYG staat voor Pay as You Go en betekent betalen voor het gebruik van de services. U betaalt alleen voor dat wat u heeft gebruikt
  • Services i.p.v. servers betekent dat je binnen Azure ook alleen services kan afnemen bijvoorbeeld voor MS SQL. Hierdoor is het niet langer nodig om “eigen (virtuele) servers” te hebben. Alleen het afnemen van diensten is nu ook mogelijk
  • Downtime is minder bij Azure door de grote mate van redundantie van het Azure platform

Vanzelfsprekend zijn er ook een aantal nadelen van Azure te benoemen. Zo is Azure lang niet altijd de voordeligste oplossing en is dit voor elke situatie weer anders. Daarnaast is het bij Microsoft altijd de vraag waar uw data staat. Specifieker dan in Europa of een ander werelddeel geeft Microsoft dit niet aan. Wilt u specifiek dat uw data in Nederland wordt opgeslagen, dan raden wij u aan gebruik te maken van onze CommITment Cloud oplossingen waarbij uw data in Utrecht en Arnhem worden opgeslagen.

Hybrid cloud

Voor veel bedrijven en non-profit organisaties is een volledige Public cloud oplossing (nog) een brug te ver. Het buiten Nederland opslaan van (bedrijfs)gevoelige data of afhankelijk worden van een grote internationale speler als Microsoft zijn veelgehoorde argumenten om te kiezen voor Hybrid cloud oplossing.

Bij CommITment begrijpen we dat en daarom beschikken we over ons eigen Twin Datacenter in Utrecht en Arnhem dat wij inzetten voor Private en Hybrid cloud oplossingen. Hierbij kunnen we (hoeft niet) gebruikmaken van het Azure platform wanneer deze wens er is. Zo kunnen wij onze opdrachtgevers het beste van twee werelden bieden.

 

Managed Wifi

Een veilig en professioneel beheerd draadloos netwerk met Wifi spots. Zo kan er overal op kantoor gewerkt worden. En een van uw eigen bedrijfsnetwerk gescheiden gastennetwerk. Daarmee kunnen ook uw gasten zorgeloos gebruik maken van internet op uw locatie.

N

Snelle implementatie

N

Gescheiden toegang voor gastgebruikers

N

Zeer betrouwbaar en veilig

N

Flexibiliteit van netwerken

N

Verbeterde mobiliteit gebruikers

Onze opdrachtgevers

Share This