Workspace 365

Workspace 365 is de digitale werkplek om prettig en veilig (samen) te werken. Een centraal werkportaal (Workspace) met toegang tot alle gegevens en applicaties voor het dagelijkse werk. Gebruiksvriendelijk, veilig en flexibel. Een plek waar iedere medewerker telkens naar terug komt om toegang te krijgen tot de benodigde gegevens en applicaties.

Integratie van applicaties en documenten

Workspace integreert applicaties, e-mail, agenda en ook documenten. Alles eenduidig op een plek. Zo sluit het naadloos aan op SharePoint en brengt het alle documenten samen in één online-werkplek. De documenten app bundelt en brengt structuur aan op Office 365, eventuele oude fileserver, OneDrive en SharePoint. Zo werk je on- en offline vanaf ieder device.

Workspace 365 versterkt organisatie-identiteit

Medewerkers gebruiken een Workspace als navigatie- en communicatiemiddel. Een centrale werkplek waar ze mededelingen kunnen lezen en waar er gediscussieerd kan worden met andere collega’s. Doordat medewerkers telkens terugkeren naar hun Workspace is dit een ideaal “uithangbord” voor het uitdragen van de identiteit van de organisatie.

Workspace 365 in het kort

Iedere applicatie kan ongeacht de onderliggende techniek gekoppeld worden. Naast de nieuwste SaaS-oplossingen kan er ook verbonden worden met RDS, Citrix, Horizon omgeving. Het is daarmee uitermate flexibel, wendbaar en toekomstgericht.

De Workspace presenteert applicaties in gebruiksvriendelijke tegels. Als een spin in het web.

Samenwerken kan in documenten, communiceren met email, en mededelingen en discussies volgen.

Veilige toegang op basis van Conditional Access, Single Sign On en natuurlijk met MFA (token) authenticatie.

Workspace 365 - CommITment cloud computing

Voordelen Workspace 365

Flexibel

Iedere applicatie overal beschikbaar: Veel organisaties hebben te maken met een diversiteit aan applicaties en verschillende aanbieders. Dat vraagt om een uiterst flexibele schil, met de portaal als de verbindende factor. Want deze moet in staat zijn om een combinatie van verschillende technieken en infrastructuren geordend samen te brengen. Dat kunnen de diverse SaaS-diensten zijn zoals een ECD, ERP, CRM, etc. en natuurlijk Microsoft 365 diensten zoals SharePoint, Teams en Exchange. Het werkportaal dient hierbij als intuïtieve interface voor de toegang tot bestanden en teams.

Gebruiksvriendelijk

Overzichtelijk: Met de Workspace wordt alle informatie en applicaties direct in een oogopslag duidelijk. Ongeacht waar de applicatie zich bevindt, op welk systeem of welke onderliggende techniek nodig is. Op basis van de rechten (rollen) worden de applicaties als tegels gepresenteerd. Gebruikers hebben de mogelijkheid om een eigen werkplek te maken, de organisatie kan een algemene werkplek met tegels inrichten.

Veilig

Conditional access: Met conditional access (voorwaardelijke toegang) houden we de toegang tot applicaties en informatie veiliger. Het stelt ons in staat om voorwaarden in te stellen voor de toegang tot SaaS-applicaties en bestanden. We kunnen voorwaarden instellen op basis van apparaten, netwerken, browsers en besturingssystemen. Op deze manier is het mogelijk om bepaalde applicaties alleen beschikbaar te stellen als je werkplek van de gebruiker voldoet aan minimale voorwaarden. Perfect in combinatie met het BYOD concept.

Mededelingencentrum Workspace 365

Workspace 365 is uitgerust met een plek om mededelingen en discussies te plaatsen op een centrale locatie. Alhoewel technologisch eenvoudig, zien we dit mededelingencentrum als een belangrijk hulpmiddel in het bevorderen van de samenwerking en om werknemers te informeren over bedrijfsnieuws. De standaard integratie met YouTube of Vimeo zorgt ervoor dat het delen van multimedia/ blogs/ instructiefilms erg laagdrempelig gedaan kan worden.

 

  • Wanneer mededelingen must-reads zijn dan kan een de pop-up functie gebruikt worden. Op deze manier zorg je ervoor dat mensen de mededeling niet missen. De mededeling verschijnt ook in de live tegel, zodat mensen deze opnieuw kunnen lezen.
  • Als mededelingen nice-to-reads zijn, gebruik dan gewoon de live tegel. In de live tegel heeft iedereen een duidelijk overzicht van alle mededelingen en hebben ze ook de optie om berichten te ‘liken’ of om te reageren. Je kan ook het aantal weergaven van een bericht bekijken.
Mededelingencentrum Workspace 365 - CommITment cloud computing

Integratie Workspace en documenten

Workspace 365 integreert de applicaties, e-mail, agenda en ook de documenten. Alles eenduidig op een plek.

Het sluit naadloos aan op SharePoint en breng alle documenten samen in één online-werkplek. De documenten app bundelt en brengt structuur op Office 365, eventuele oude fileserver, OneDrive en SharePoint. Zo werk je on- en offline vanaf ieder device.

Met de office online functionaliteiten kunnen de medewerkers direct de bestanden benaderen en bewerken zonder Citrix of remote desktop-services. Gewoon online in de Workspace. Maar de medewerkers hebben ook de mogelijkheid om via dezelfde interface documenten in de lokale office applicaties te bewerken.

Integratie Workspace 365 en documenten - CommITment cloud computing

Onze opdrachtgevers

Neem contact met ons op

SoftwareSense

SoftwareSense inventariseert platform-onafhankelijk het softwaregebruik van uw medewerkers. Dit kan incidenteel als een audit, maar ook op continue basis. Voorkom licentieproblemen en onnodige softwarekosten met de inzet van SoftwareSense.

N

Lagere licentiekosten

N

Inzicht in softwaregebruik

N

Up-to-date overzicht

N

Betere softwareregistratie

N

Accurate softwarebegroting

Onze partners

Share This