Software licenties betaal niet te veel

Ongebruikte software licenties kunnen tot onnodig hoge kosten leiden. Bij veel bedrijven en non profit organisaties ontbreekt het inzicht in het daadwerkelijke gebruik van software. Complete Microsoft Office suites worden op werkplekken geïnstalleerd terwijl slechts een klein deel van de medewerkers de complete suite van Microsoft Word, Excel en Powerpoint gebruiken. Hetzelfde geldt voor andere software producten die als “standaard” worden gezien. En dat is zonde want u maakt zo onnodig veel kosten.

SoftwareSense

Om u beter inzicht te geven in het softwaregebruik van uw medewerkers hebben we bij CommITment een nieuwe oplossing bedacht, SoftwareSense. Met SoftwareSense scannen en analyseren wij welke software er daadwerkelijk op de verschillende werkstations wordt gebruikt. Of dit nu op een laptop, pc, tablet of smartphone gebeurt, met SoftwareSense kunnen wij het meten. Vanzelfsprekend verloopt het scannen en analyseren volledig geanonimiseerd.

Besparing software licenties

Op basis van de resultaten van de SoftwareSense analyse, kunnen wij u precies vertellen hoeveel licenties en van welke type u nodig heeft. Door SoftwareSense regelmatig het software gebruik te laten meten, betaalt u nooit te veel aan software licenties. Tegelijkertijd voorkomt u dat u zich niet aan te licentieregels houdt. En dat geeft wel zo’n prettig gevoel.

Onze opdrachtgevers

Neem contact met ons op

ICT Audit

Twee weten er meer dan een. Daarom werken we bij CommITment graag samen met betrouwbare partners. Zo zijn wij in staat om onze klanten van gedegen en kritisch ICT-advies te voorzien en dit advies om te zetten in pragmatische ICT-oplossingen. Wij concentreren ons op dat waar we goed in zijn en schakelen onze partners in daar waar dat nodig is. Zo krijgen onze klanten altijd de beste ICT-oplossingen.

N

Beperken van risico’s

N

Pragmatisch en objectief

N

Betrouwbare kennispartner

N

Audit uw beveiliging

N

Audit uw software licenties

Onze partners

Share This