Uitbreiding aantal thuiswerkplekken

Vanzelfsprekend stond vanaf 12 maart bij ons de telefoon roodgloeiend en stroomden de e-mails met verzoeken om het aantal thuiswerkplekken uit te breiden binnen. In de meeste gevallen gaat dat om thuiswerkplekken met toegang tot het bedrijfsnetwerk, -bestanden en -applicaties. Tablets, laptops en extra beeldschermen waren niet aan te slepen.

Daarnaast ontstond er ook behoefte om op afstand met elkaar te kunnen communiceren; om met elkaar in contact te blijven. Zakelijk en sociaal. De behoefte om elkaar te kunnen blijven zien werd duidelijker dan ooit. Ook bij onszelf.

 

Tips, trucs en tools

Op social media werden veel tips, trucs en tools gedeeld. De ene oplossing beter dan de andere, maar het was in ieder geval mooi om te zien hoe mensen elkaar proberen te helpen. Oplossingen als Facetime, Skype, Zoom.us en Google Hangouts werden vaak genoemd als oplossing om te beeldbellen. Wij geven de voorkeur aan Microsoft Teams.

Microsoft Teams is voor ons geen nieuw product. Zelf hebben we er in de praktijk al geruime tijd ervaring mee opgedaan. We gebruiken het zelf dagelijks met de chats als middel tussen mail en een app. En in de huidige situatie zijn de meetings met video conferentie voor ons hét middel geworden om ook sociaal in contact te blijven met elkaar.

 

Chatten, vergaderen en beeldbellen met Microsoft Teams

Microsoft Teams is de vervanger van Skype for Business. Binnen Teams kun je online communiceren via chats, vergaderingen én beeldbellen (videobellen of videoconference). Door de integratie met alle Office 365 programma’s heb je een online werkomgeving waarin je efficiënt kunt samenwerken.

Microsoft Teams wordt ook regelmatig vergeleken met Slack, maar heeft natuurlijk als voordeel dat het naadloos integreert met de andere Microsoft Office 365 programma’s zoals Word, Powerpoint en Excel. Maar bijvoorbeeld ook met SharePoint en Exchange (online / on premise). Het uitwisselen van bestanden in een projectgroep vanuit één interface wordt hierdoor veel eenvoudiger.

 

Microsoft Teams in de zorg

Naast dat Microsoft Teams een tool is waarmee je efficiënt kan samenwerken, is het ook een tool waarmee je veilig kan communiceren. Een belangrijk punt bij o.a. onze zorgklanten. In de eerste plaats vanwege de onderlinge communicatie tussen zorgprofessionals. En in de tweede plaats vanwege de communicatie tussen cliënten (bewoners) en de familie en/of mantelzorgers.

Skype, Facetime en WhatsApp voldoen niet geheel aan de beveiligingseisen die wet- en regelgeving (AVG, NEN en ISO-normen voor informatiebeveiliging in de zorg) daaraan stellen. Microsoft Teams dit doet dit wel. Voor ons een belangrijke reden om voor Teams te kiezen.

 

Beeldbellen voor bewoners

In de tweede week van maart werden zorg- verpleeginstellingen gedwongen hun deuren voor bezoekers te sluiten. Voor de bewoners een bijzonder verdrietige situatie waar we samen met de zorginstellingen een zo goed mogelijk oplossing voor hebben proberen te vinden. Met de inzet van Microsoft Teams en begeleid door zorgmedewerkers, kunnen bewoners beeldbellen met familie en mantelzorgers. Zo proberen we met elkaar er toch het beste van de te maken.

 

Ook teams gebruiken?

Wij implementeren graag Teams voor uw organisatie. Snel en doeltreffend. Neem voor meer informatie over Microsoft Teams contact op met Harrie Bolt op nummer 030-2760349.

 

Share This