Met Office 365 Business Premium en Microsoft 365 Business biedt Microsoft twee cloud-oplossingen in de categorie productiviteitssoftware. Beiden bieden naast de bekende Office-applicaties, een reeks aan extra functionaliteiten aan die van pas komen in een bedrijfsomgeving.

Office 365 en Microsoft 365

Hoewel de twee productnamen veel op elkaar lijken, gaat het wel degelijk om twee verschillende producten. En dat maakt het des te verwarrender. Zo biedt Office 365 Business Premium een prima basispakket voor bedrijven, terwijl Microsoft 365 Business nog een stap verder gaat door een aantal extra services aan te bieden gericht op security en device management.

Office 365 Business Premium

Office 365 Business Premium is de bekende Microsoft Office-suite met enkele extra’s voor bedrijven. De Microsoft Office-suite wordt standaard uitgevoerd met Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access en Publisher. In het geval van Office 365 Business Premium worden hier de bedrijfsspecifieke applicaties Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business, Microsoft Teams, Outlook Customer Manager en Microsoft Bookings bijgeleverd.

Meer flexibiliteit en capaciteit

Naast bovengenoemde services heb je met Office 365 Business Premium altijd en overal toegang tot je documenten. Zo kan je met de mobiele Office 365-apps onderweg documenten bekijken, bewerken en delen. Niet alleen op de Windows toestellen maar ook op de iOS- en Android apparaten. Het gebruik via de browser is ook gewoon mogelijk.

Daarnaast beschikken Office 365 Business Premium gebruikers over een mailbox van 50 GB en is het mogelijk om bijlagen tot 150 MB groot te versturen. Daar bovenop heeft elke gebruiker de mogelijkheid om tot 1 TB aan bestanden op te slaan in OneDrive voor bedrijven.

Met Microsoft Flow, kan je op basis van automation flows sneller en efficiënter werken. Zo is het mogelijk om acties tussen apps en services te automatiseren, meldingen te tonen, gegevens te bundelen, bestanden te synchroniseren, etc.

Microsoft 365 Business

Zoals eerder gezegd, biedt Microsoft 365 Business nog meer opties bovenop het softwarepakket van Office 365. Hierbij gaat het vooral om geavanceerde security en device management oplossingen.

Microsoft 365 geavanceerde security

Naast de standaard Office 365 beveiliging biedt Microsoft 365 Business een aantal extra security mogelijkheden. Het gaat hierbij om de volgende geavanceerde security services:

  • Office 365 Advanced Threat Protection (ATP): voorziet in extra bescherming tegen phishing, onveilige bijlagen en links, en geavanceerde malware.
  • Information Rights Management (IRM): beheert de toegang tot bedrijfsdocumenten of andere bedrijfsdata door beperkingen op te leggen (bijvoorbeeld: ‘Niet kopiëren’ of ‘Niet doorsturen’).
  • Windows Defender: beveiligt Windows 10-toestellen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software.
  • Exchange Online Archiving: voorkomt het verlies van e-mails door onbeperkte archivering en langetermijnbehoud in te schakelen.

Microsoft 365 (Mobile) device management

Door gebruik te maken van mobile device management software, kunnen alle toestellen (desktops, laptops, tablets en smartphones) van medewerkers centraal worden beheerd. Microsoft 365 Business bevat standaard Intune Device Management en Intune App Protection. Beiden zijn device management services van Microsoft.

Intune Device Management biedt de volgende mogelijkheden:

  • Beveiligingsfuncties en -instellingen configureren aan de hand van een installatiewizard
  • Bedrijfsgegevens op verloren of gestolen toestellen op afstand wissen
  • Office-apps automatisch implementeren op alle toestellen
  • Toestellen configureren om automatisch Office en Windows 10-updates te installeren.

De Intune App Protection garandeert dan weer de veiligheid van bedrijfsgegevens op alle desktops en mobiele apparaten (ook voor iOS- en Android).

Nog een interessant weetje: Windows 10 is inbegrepen in Microsoft 365 Business. Professionele Windows-versies (mits nog ondersteund) kunnen gratis worden geüpgrade naar Windows 10 Business. Hierdoor kunnen alle toestellen van de opties van Microsoft 365 Business profiteren.

Meer weten over Office 365 of Microsoft 365?

Zoals het spreekwoord zegt “The devil is in the detail” en zo is het ook met de verschillende Microsoft producten. We helpen graag bij het zoeken naar de best passende oplossing. Neem voor meer informatie contact op met Harrie Bolt op nummer 030-2760349.

Share This