Veilig e-mailen voorkomt veel problemen! Bijna ieder bedrijf krijgt vroeg of laat te maken met datalekken, gijzelsoftware of virussen. En als dat gebeurt, ligt het werk stil. Een situatie die geld kost en die je als organisatie graag wilt voorkomen. Veel geslaagde cyberaanvallen starten met een phisingmail. Met Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) helpen wij je veilig e-mailen en zorgeloos te werken.

Phisingmail belangrijkste oorzaak geslaagde cyberaanvallen

Nederlandse bedrijven en non-profit organisaties lopen voorop in de digitale transformatie. Ze hebben veel bedrijfsmiddelen verbonden met internet om snel en efficiënt te kunnen samenwerken. Dat is mooi maar maakt hen hierdoor wel een gewild doelwit voor cybercriminelen. Regelmatig worden phisingmails ingezet om de beveiliging te omzeilen. En met succes. Meestal gaat het mis bij e-mails met links naar onveilige webpagina’s of e-mails met schadelijke bijlagen.

Er is altijd wel iemand die op elke link klikt

Gebrekkig geschreven phisingmails is iets uit het verleden. De phisingmails van tegenwoordig zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Je moet nu echt beter naar een e-mailbericht kijken om te zien of deze frauduleus is. Veel mensen zijn te naïef, gemakzuchtig of worden verleid om deze e-mails toch te openen of erin door te klikken. Volgens sommige onderzoeken is bijna 75% van dit onveilige gedrag de oorzaak van alle geslaagde cyberaanvallen. In elk bedrijf is namelijk altijd wel iemand die op elke link klikt.

Veilig e-mailen met een wakend oog

Voor veel medewerkers zou het handig zijn wanneer een IT-specialist alle e-mails checkt voordat deze in de inbox komen. Een IT-specialist die alle wereldwijd verzonden e-mails overziet en zodoende een juiste keuze kan maken welke e-mailberichten daadwerklijk een gevaar vormen. Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) is de digitale IT-specialist die jouw e-mailverkeer checkt voordat het in je inbox verschijnt. Hiervoor moet je wel eerst je Outlook een beveiligingsupgrade geven met Office 365 Advanced Threat Protection (ATP). ATP beveiligt zowel je e-mail van Office 365 als de lokale Outlook.

Office 365 ATP ontmaskert onveilige e-mailberichten

Office 365 Advanced Threat Protection checkt niet alleen of de afzender van een e-mail betrouwbaar is. Het checkt ook de links en de bijlagen. Alle e-mailberichten worden vooraf in een geïsoleerde omgeving (sandbox) gescreend. Daar wordt bepaald of ze door mogen naar je inbox. Afhankelijk van het ingestelde beleid worden gevaarlijke e-mails in de map ‘ongewenste e-mail’ geplaatst, naar een ander e-mailadres omgeleid (dat van IT-beheer) of in quarantaine gezet. Hierdoor is het direct duidelijk dat om boosaardige e-mail gaat. Ook onveilige bestanden in SharePoint, OneDrive en Teams worden op deze manier onschadelijk gemaakt.

Office 365 ATP identificeert gevaarlijk links

Phishingmails bevatten regelmatig links naar onveilige websites. Klik je op een dergelijke link, dan loop je de kans dat je computer gegijzeld wordt. Ook is het mogelijk dat je hiermee ongenode gasten toegang geeft tot het bedrijfsnetwerk. Advanced Threat Protection herkent deze gevaarlijke links. En wat als je toch op een gevaarlijke link klikt? Dan word je doorverwezen naar een Office 365 pagina met uitleg over het gevaar van de link die je zojuist hebt aangeklikt. Geeft een veilig gevoel toch?

Tijd voor een veiligheidsupgrade

Wil jij ook veilig e-mailen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken om de beveiliging? Dan is een upgrade naar Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) echt iets voor jouw organisatie. ATP beveiligt het e-mailverkeer op je pc, laptop, smartphone en tablet zodat je overal en altijd goed beveiligd kan werken.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) contact op met Harrie Bolt op nummer 030-2760349.

Share This