Het is weer zover, vakantietijd. De schoolvakanties zijn weer begonnen en de eerste vakantiegangers hebben hun koffers al gepakt. Snel nog even de laatste zaken afronden en overdragen en dan een paar weken rust.

Het klinkt zo mooi en simpel maar toch lopen er heel wat mensen tegen vakantietijd gestresst rond. Gestresst om alles voor vertrek goed geregeld te krijgen of omdat ze bang zijn dat tijdens hun vakantieperiode zaken in het honderd lopen. Met uw ICT in de cloud, hoeft u zich over uw ICT beheer geen zorgen meer te maken en kunt u rustig op vakantie gaan.

ICT in de cloud

Uw ICT in de cloud wat betekent dat precies en waarom zou u dat willen? Werd er een aantal jaren geleden nog sceptisch naar cloud oplossingen gekeken, gezien als een hype of iets voor de toekomst, tegenwoordig verhuizen steeds meer ondernemingen en non-profit organisaties hun ICT naar de cloud.

Of het nu gaat om het gebruik van (bedrijfs)applicaties, opslag van (vertrouwelijke) gegevens of de backup van systemen en data, internettechnologie maakt het mogelijk deze ICT onderdelen buiten uw organisatie onder te brengen zonder dat u iets aan gebruiksgemak inlevert. Het enige waarop u inlevert zijn de kosten voor aanschaf en beheer van hard- en software, die nemen namelijk af.

Online desktop

Met een online desktop beschikken u en uw collega’s over een geheel eigen desktop omgeving in de cloud. U behoudt uw persoonlijke identiteit (in uw eigen huisstijl) en de vertrouwde zaken als het delen van e-mail, bestanden en applicaties. Alleen hoeft u zelf geen server(s) meer aan te schaffen en te onderhouden. En dat scheelt tijd, geld en zorgen.

Bij CommITment richten wij uw online werkplek altijd op maat in. Zo weten wij zeker dat u en uw collega’s prettig kunnen werken.

Online opslag

Als consument bent u waarschijnlijk al bekend met online opslagmedia als DropBox, iCloud (Apple) Google Drive of Microsoft OneDrive. Veelal omdat deze standaard worden geïnstalleerd op uw smartphone, tablet, pc of laptop. Toch voelt, zakelijk gezien, het gebruik van deze vier online opslag diensten meestal niet goed. Of dit nu komt doordat het grote en voor de meeste mensen onbenaderbare bedrijven lijken of het gevoel dat de privacy van vertrouwelijke bedrijfsinformatie onvoldoende wordt gewaarborgd, laten we even in het midden.

Gelukkig worden er ook betrouwbare alternatieven door Nederlandse dienstverleners van cloud diensten aangeboden. Een van die alternatieven is FileCloud.  Met FileCloud kunt u samen met collega’s aan bestanden werken of bedrijfsdocumenten overal en altijd delen. En wanneer u dat wenst, kan dat ook met uw klanten en relaties via internet of e-mail. Met het gemak van Dropbox, maar dan wél veilig en centraal! Ook met uw tablet of smartphone.

CommITment biedt FileCloud via haar eigen Nederlandse hosting platform aan. Download voor meer informatie de FileCloud brochure.

Online backup

Wanneer u uw online werkplek en opslag goed heeft geregeld, dan is online backup een logische (vervolg)stap. Met een online backup service worden de backups van uw systemen en bedrijfsinformatie automatische uitgevoerd en in de cloud opgeslagen.

CommITment biedt online backup services voor zowel stand alone werkplekken als servers. De hiervoor gebruikte software kan dagelijks op brick-level niveau een backup maken van uw fileservers, databases, Exchange en bijvoorbeeld virtuele servers.

Door de dubbele  backup service, waarbij de data op twee verschillende locaties in Utrecht en Amsterdam worden opgeslagen, zorgen wij ervoor dat u nooit meer gegevens of bestanden kwijtraakt.

Zorgeloos op vakantie

Met uw ICT in de cloud kunt u zich volledig op uw kerntaken focussen en kunt u met een gerust hart op vakantie gaan.

Wij wensen u een fijne vakantie! Even lekker het hoofd leegmaken en opladen voor de tweede helft van het jaar.

 

CommITment werkt o.a. voor

 

 

Share This