Een totale verlamming van je bedrijf door brand of een andere calamiteit: je moet er als ondernemer niet aan denken. Alhoewel… Eigenlijk vinden wij dat je daar als ondernemer juist wél aan moet denken. Niet elke dag of iedere week, maar toch zeker één keer. En dan ook maar meteen actie ondernemen.

Schade aan pand en materialen door bijvoorbeeld een brand of overstroming is akelig, dat zal niemand ontkennen. Nog veel ernstiger wordt het als uw mensen door zo’n calamiteit hun werk dagen- of wekenlang niet meer naar behoren kunnen uitvoeren. Het verlies aan productieve uren en omzet loopt dan snel op en kan uw bedrijf in het ergste geval de das omdoen.

Schade beperken

We zijn in ons dagelijkse werk steeds meer afhankelijk geworden van computers, mobile devices en internet. Als we onze apparaten niet meer kunnen gebruiken, of noodgedwongen tijdelijk ‘uit de lucht’ zijn, is de financiële schade groot. Steeds meer organisaties weten gelukkig hoe zij de schade zoveel mogelijk kunnen beperken. Zij verzekeren zich ervan hun ICT-omgeving in geval van calamiteiten ‘in no time’ operationeel te hebben, door gebruik te maken van een professioneel uitwijkcentrum.

Snel weer operationeel

Bij CommITment bieden wij klanten die onze Online backup diensten gebruiken (afhankelijk van hun contract) de mogelijkheid óók gebruik te maken van ons uitwijkcentrum, als effectieve disaster recovery oplossing. Onze eigen virtuele omgeving richten wij daarvoor zo in dat uw cloud back-up direct wordt hersteld en teruggezet. Uw bedrijf is binnen enkele uren weer volledig operationeel.

De uitwijkprocedure moet vlekkeloos verlopen en dat testen wij dan ook regelmatig. Zo voerden wij enkele weken geleden nog uitgebreide testen uit, op basis van real life cases. Dit keer hadden wij een extra aanleiding: de nieuwe set-up van ons uitwijkcentrum, ingegeven door de aanschaf en implementatie van verbeterde apparatuur.

Stresstest uitwijkcentrum geslaagd!

De stresstest verliep uitstekend. De nieuwe apparatuur maakt het mogelijk sneller te reageren en ook grotere ICT-omgevingen in nóg minder tijd volledig operationeel te hebben. Toch altijd weer even spannend, zo’n toetsing van je eigen ‘kunnen’. Maar ook enorm belangrijk. Bij CommITment zijn wij óók aangewezen op ons uitwijkcentrum bij calamiteiten. En ook wij moeten er niet aan denken… Maar dat doen we wel. Heel regelmatig zelfs, zodat ú met een gerust hart kunt ondernemen.

 

CommITment werkt o.a. voor

 

 

Share This