Bron: 1E

Bron: 1E

Jaarlijks wordt er door slecht licentiebeheer voor miljarden Euro’s aan ongebruikte softwarelicenties gespendeerd. In Amerika is dit alleen al zo’n 30 miljard dollar. Dit komt neer op gemiddeld € 235 per computer in vier jaar tijd. Hoewel de VS met 37% aan niet gebruikte softwarelicenties (in kosten)  een koploper is, zijn zij zeker geen uitzondering. Bedrijven en non-profit organisaties in Groot Brittannië hebben het laagste percentage aan ongebruikte softwarelicenties. Toch laten zij nog 26% van hun softwarelicenties ongebruikt. Gemiddeld zo’n € 205 per computer.

Verschillen per sector

Wanneer er op sectorniveau wordt gekeken dan lopen de percentages aan ongebruikte softwarelicenties nogal uiteen. Zo kent het onderwijs met 47% het hoogste percentage aan ongebruikte softwarelicenties en de farmaceutische industrie met 18% het laagste percentage. Ondanks deze grote verschillen blijft het beeld bestaan dat er in alle sectoren grote kostenbesparingen zijn te behalen met goed licentiebeheer.

Licentiebeheer verlaagt kosten en risico’s

Zorgvuldig licentiebeheer voorkomt onnodige kosten en de risico’s van niet betaalde licenties. Want dat is vaak de praktijk. Aan de ene kant wordt er onnodig voor ongebruikte licenties betaald terwijl er op hetzelfde moment ook software in gebruik is waarvoor geen of te weinig licenties zijn aangeschaft. Licentiebeheer blijkt een lastige en kostbare klus te zijn. Zeker daar waar er geen ondersteunende tooling beschikbaar is.

SoftwareSense brengt uw licentiebeheer op orde

Met SoftwareSense, het Software Asset Managementsysteem van CommITment, krijgt u inzicht in het daadwerkelijke softwaregebruik binnen uw organisatie. Met SoftwareSense scannen en analyseren wij welke software er daadwerkelijk op de verschillende werkstations wordt gebruikt. Of dit nu op een laptop, pc, tablet of smartphone gebeurt, met SoftwareSense kunnen wij het softwaregebruik inzichtelijk maken en u laten zien hoeveel kosten u kunt besparen.

 

CommITment werkt o.a. voor

 

 

Share This