Zo ziet u door de bomen het bos

Regelmatig krijgen wij van organisaties de vraag of wij kunnen adviseren rond de aanschaf van Microsoft Office 365 als business-pakket. Er zijn verschillende varianten voor de zakelijke markt, zoals Office 365 Business en Office 365 Enterprise. Kiezen is nog niet zo eenvoudig: beide pakketten worden gepresenteerd als totaaloplossing met ongelimiteerde opslag en eindeloze mogelijkheden. Bij beide varianten hoort een volledige Office desktop installatie én het gebruik van de clouddiensten als Exchange, SharePoint en Skype for Business. De functionele verschillen lijken op het eerste gezicht klein, maar het prijsverschil is groot. Hoe maakt u de slimste keuze? De crux blijkt ‘m vooral in de details te zitten.

Business-editie: check de specs

Onze ervaring is dat de Office 365 Business-editie een aantal beperkingen kent, die met name voor (middel)grote bedrijven cruciaal kunnen zijn. Wij zetten ze kort voor u op een rijtje.

  • Het is met Office 365 Business niet toegestaan om plug-ins of add-ins te gebruiken. Dat betekent dus: geen koppelingen met CRM, boekhoudprogramma of andere bedrijfsapplicaties.
  • Office 365 Business edities kunnen niet op een VDI (Virtual Desktop Infrastructure) of RDS (Remote Desktop Server) gebruikt worden. Alleen de Pro Plus, Enterprise E3 en E5 zijn hiervoor geschikt.
  • Office 365 Business staat het beheren met gebruik van ‘Group Policies’ niet toe. Binnen bedrijfsnetwerken wordt hiervan vaak gebruik gemaakt, zodat de systeembeheerder eenvoudig vanuit een centraal punt kan bepalen wat een groep gebruikers of computers wel en niet kan doen in het computersysteem.
  • Heeft u Microsoft Access of InfoPath nodig, dan is Office 365 Pro Plus of Enterprise E3, E4 of E5 noodzakelijk. Office 365 Business en Business premium worden met het standaard Microsoft Office pakket aangeboden.
  • Een ‘hybride’ overstap naar Office 365 (waarbij bijv. mailboxen en bedrijfsapplicaties in de overgangsfase online én via de eigen server bereikbaar zijn) is alleen mogelijk met een Office 365 Enterprise E3 licentie. Office 365 Business is alléén geschikt voor de online diensten.

Wat heeft u nodig?

Of bovenstaande factoren voor uw bedrijf van belang zijn, heeft te maken met de omvang en aard van de organisatie en van uw ICT-infrastructuur. Bij het maken van de juiste keuze gaat het er dus vooral om goed te bedenken wat u nodig heeft en wat u wenst. Om een goed vergelijk te kunnen maken tussen de verschillende edities heeft Microsoft een overzicht gemaakt van alle opties per pakket. En komt u er niet helemaal uit? Bij CommITment helpen we u natuurlijk graag om door de bomen het bos te zien. CommITment is Microsoft Tier 1 Cloud Solutions Provider voor Office365 en Azure en biedt u Shared Computer Activation (SCA).

CommITment werkt o.a. voor

 

 

Share This