Bestanden opslaan en delen in de cloud. Privé en zakelijk maken we er steeds vaker gebruik van. Bij CommITment werken wij graag met FileCloud. Een alternatief voor Dropbox Business, maar dan krachtiger, veelzijdiger en aantrekkelijker. Reden voor een korte introductie van FileCloud.

Filecloud versus Dropbox

FileCloud is een file sharing oplossing die u kunt afnemen als dienst op ons privat cloud platform of toevoegen aan uw eigen it-omgeving (op uw eigen server). U heeft dus de keuze uit twee smaken, of via ons privat cloud platform of op uw eigen hardware.

Dropbox is alleen beschikbaar als een SaaS (Software as a Service) oplossing. Uw gegevens staan dus per definitie op de servers van Dropbox en u kunt niet bepalen waar dit is. En dit kan gevolgen hebben voor welk recht van toepassing is daar waar het uw eigen bedrijfsgegevens betreft.

En Filecloud biedt nog meer belangrijke voordelen! Zo ontsluit Filecloud uw bestaande directory structuur zonder dat daarvoor een ingrijpende migratie nodig is. Al uw bestanden en mappen blijven gewoon bereikbaar zoals uw medewerkers gewend zijn.

Voor extra gebruikersgemak kan er gebruik worden gemaakt van SSO (Single Sign On) op basis van Active Directory. Daarnaast heeft u de keuze uit een Saas oplossing of een installatie op uw eigen server.

En dit alles kan ook nog eens in uw eigen huisstijl. Verderop in deze blog wordt hier dieper op ingegaan.

Filecloud in het kort

Om snel een beeld te krijgen van wat Filecloud is en hoe het werkt, raden wij u aan het onderstaande filmpje te bekijken.

Beveiliging

FileCloud neemt beveiliging serieus en biedt alle tools, moderne versleutelingstechnieken en industriestandaarden om gegevens veilig op te slaan en te delen. Een korte uitleg over de verschillende beveiligingsopties.

Two-Factor Authentication (2FA)

FileCloud biedt een extra beveiligingslaag tijdens gebruikersaanmelding met behulp van beveiligingscodes die via bestaande kanalen worden verzonden.

Gedetailleerde toegangsrechten voor mappen en submappen

FileCloud biedt gedetailleerde machtigingscontrole voor mappen. Hiermee kunnen de toegangsrechten op elk map- en submappenniveau worden beheerd. Door individuele rechten op mapniveau toe te wijzen, kan een beheerder voor elke gebruiker een passend toegangsniveau instellen.

Ransomware beveiliging

Dropbox phishing-aanvallen zijn de belangrijkste bron van grootschalige ransomware aanvallen. In tegenstelling tot Dropbox biedt FileCloud 360-graden ransomware bescherming die een heuristische engine met bestandsinhoud, onbeperkte bestandsversie en eindpuntback-up om originele bestanden te herstellen. Bovendien maken de aangepaste huisstijl mogelijkheden (inlogpagina, e-mailsjablonen en bedrijfsdomein) spoofingaanvallen bijna onmogelijk met FileCloud.

Onbeperkt aantal gratis klantaccounts

In tegenstelling tot Dropbox biedt FileCloud gratis, onbeperkte klantaccounts voor externe leveranciers en partners. Deze gratis klantaccounts maken veilig en privé delen van bestanden mogelijk met gedetailleerde auditmogelijkheden. Het delen is super eenvoudig. Met een muisklik deelt u een link met elke willekeurige gebruiker die u toegang wilt geven tot uw bestanden.

Maximale beveiliging door unieke sandbox architectuur

FileCloud’s unieke site sandbox-architectuur isoleert elke klantensite van andere klantensites voor maximale beveiliging. FileCloud biedt ook de allereerste garantie van Industry om op elk gewenst moment bestanden te exporteren naar een on-premise FileCloud-systeem. Heb volledige controle over uw organisatiegegevens.

FileCloud in uw eigen huisstijl

In tegenstelling tot Dropbox biedt FileCloud een reeks aanpassingsmogelijkheden om uw eigen huisstijl toe te voegen. Zo kunnen logo’s, inlogpagina’s, e-mailsjablonen, servicevoorwaarden en gebruikersinterface-elementen op basis van CSS worden aangepast.  Daarnaast kan FileCloud onder het eigen bedrijfsdomein draaien. Door al deze mogelijkheden kunt u uw medewerkers, klanten en partners een omgeving bieden die uw merk uitstraalt.

Meer informatie of demonstratie Filecloud?

Wil je meer weten over Filecloud of een demonstratie om te zien hoe het in de praktijk werkt, neem dan contact met ons op. Dit kan via e-mail sales@commitment.nl of per telefoon op nummer 030-2760349. We helpen je graag!

 

Share This