Zondag 10 april bestonden wij, CommITment op de kop af 25 jaar! Wat vijfentwintig jaar geleden als een studentenbedrijfje begon, is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een solide IT-partner voor bedrijven en non-profit organisaties.

Een kwart eeuw aan bedrijfsmatige en technologische ontwikkelingen is voorbijgevlogen. Ontwikkelingen waar wij, toen we ermee bezig waren, niet bij stilstonden, maar waar wij nu vijfentwintig jaar later tijdens ons jubileumjaar met gepaste trots op terugblikken.

Bedankt voor jullie support

Maar voordat we dat doen, willen wij (Wouter en Harrie) graag iedereen bedanken die ons in de afgelopen vijfentwintig jaar hebben gesteund. Onze medewerkers, hun en ons eigen thuisfront, onze opdrachtgevers, partners en leveranciers. Jullie allemaal heel erg bedankt voor jullie support en vertrouwen. In de loop van dit jubileumjaar komen wij hier nog op terug. Het belooft een mooi jaar te worden!

In vogelvlucht willen wij jullie graag meenemen in 25 jaar CommITment cloud computing. Een korte reis door de tijd, en voor wie onze uitgebreidere tijdlijn wil lezen, klik dan zo direct ook nog even door naar onze historie.

Waar we begonnen in 1997

Een kwart eeuw geleden, besluiten de twee studenten Wouter en Hinke hun eigen IT-bedrijf op te richten. Het Internet was nog in opkomst, maar de twee Telematica studenten zien er direct de mogelijkheden van in voor IT-beheer op afstand. Na de nodige brainstormsessies (dat klinkt toch een stuk beter dan een paar avondjes gezellig bier drinken) is de juiste naam gevonden; CommITment, Remote Network Management. De voorloper van de inmiddels niet meer weg te denken TeamViewer. Harrie sluit in dat jaar ook aan. De studentenkamer wordt hun kantoor en de eerste opdrachtgevers volgen al snel. Zo ook de ontwikkelingen in de daaropvolgende jaren.

1997 – 2007

CommITment start in de periode dat Windows NT 4.0, Windows 95, WordPerfect 5.1, Novell, typemachines en faxen nog gangbare producten zijn. In de eerste jaren daarna worden Windows 2000 Server, Active Directory en Windows 98 geïntroduceerd en dient het probleem de Millenniumbug zich aan. Een bug die uiteindelijk een storm in een glas water blijkt te zijn. Windows ME (door IT’ers als snel tot Windows Meer Ellende omgedoopt) wordt een flop en dus we verder met Windows 98SE, Windows XP en Windows server 2003.

We hebben een vliegende start met o.a. onze eerste opdrachtgevers in de zorg zoals het Bartholomeus Gasthuis. Ook uit de cultuur- en entertainmentsector, onderwijs en zakelijke dienstverlening kloppen de eerste opdrachtgevers al snel aan de deur waardoor we in 2001 verhuizen naar het Hooghiemstraplein.

Nog voordat we 10 jaar bestaan, mogen we onder andere Chemship, het Nederlands Filmfestival en Stichting PCSOH (ouderenzorg) ondersteunen met hun IT-omgevingen. En wat zijn we er trots op dat we hun tot de dag van vandaag nog steeds mogen helpen!

2007 – 2017

In de vijf jaar die daarop volgen groeien we uit naar 8 medewerkers. We introduceren onze eerste hosted (cloud) diensten vanuit ons datacenter in Amsterdam. Hosted Exchange (dé voorloper van het hedendaagse Office 365), onze eerste hosted terminal servers (nu RDS), onze spamfilter en CommITment online back-up. Met dat laatste komt er een einde aan het tijdperk van back-up tapes wisselen komt. Daarnaast specialiseren wij ons in network security met o.a. RSA, Symantec en Veritas en verkrijgen we het Stormshield Platinum partnership (voorheen Netasq).

We vieren ons 15-jarig bestaan en zijn toe aan een nieuwe stap. We introduceren onze eigen IT Service Management tool, nemen een service coördinator en administrateur aan en blijven ons technologisch ontwikkelen. Met o.a. ActiveSense monitoring waarmee we met sensoren in onze systemen proactief problemen kunnen opsporen en voorkomen. Met Managed Wifi, onze MDM (Mobile Device Management) dienst met Airwatch (Wij willen mobiliteit beheersbaar maken!). We worden Microsoft SPLA/SCA partner en VMWare vCloud en VSCAN service provider!

Nieuwe opdrachtgevers als Stichting de Basis, Maria Dommer, het Nederlands Filmfonds en The Badge (voetbalshop) dienen zich aan en we groeien rustig maar gestaag door naar 14 medewerkers.

2017 – nu

Na ons twintigjarig jubileum zijn we opnieuw toe aan een nieuwe stap. Hoewel we eigenlijk al vanaf het begin met cloud oplossingen bezig zijn, willen wij ons hiermee nog steviger op de kaart zetten. En we willen op een gezonde manier blijven groeien, zonder daarbij onze eigenheid te verliezen. Hinke verlaat helaas de organisatie, en Wouter en Harrie blijven aan.

Inmiddels zijn we uitgegroeid naar een team van 18 mensen en hebben we zowel organisatorisch als technologisch flink aan de weg getimmerd. We zijn in klantenteams gaan werken en hebben onze ISO 27001 en NEN 7510 certificering behaald. We hebben onze Cloud infrastructuur vernieuwd. Hiervoor hebben we ons datacenter in Groenekan uitgebreid èn een Twin datacenter in Arnhem gebouwd op basis van het Microsoft HyperV platform en Windows server 2019 en met een 1 Gigabit redundante verbinding.

In maart 2020 zijn we naar onze nieuwe kantoorlocatie aan de Goeman Borgesiuslaan verhuisd. En gelukkig zien we inmiddels dat we met z’n allen de weg naar kantoor weer weten te vinden, terwijl ook wij het thuiswerken hebben omarmt.

Daar bovenop hebben we nieuwe diensten geïntroduceerd voor de digitale werkplek, zoals Private LTE, Microsoft 365 (met Autopilot, MFA, Workspace, etc.) en HelloID SSO en HelloID IAM voor identity management.

Recent hebben wij hier nog SentinelOne (Next Generation Antivirus), Immutable Backup (niet te wijzigen back-up, ook niet door een cryptolocker) en Printix Cloud printing (altijd en overal printen) aan toegevoegd.

CommITment verhuisd naar De Goeman - CommITment cloud computing

En de toekomst?

In de afgelopen vijfentwintig jaar is er veel bij ons veranderd, maar wat behouden is gebleven is onze betrokkenheid. Onze kenmerken zoals persoonlijke aandacht, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, flexibiliteit en eerlijkheid. Waar het maatpak en de stropdas nog steeds niet hun weg hebben gevonden naar onze kledingkast en waar plezier en ontwikkeling nog steeds onze belangrijkste drijfveren zijn.

Wij zullen ons op dezelfde, laagdrempelige en professionele, manier voor onze opdrachtgevers blijven inzetten. Ook zullen wij ons blijven focussen op nieuwe ontwikkelingen en beveiliging van onze IT-omgeving en die van onze klanten. Daarnaast willen we blijven groeien, maar niet te snel, zodat we onze eigenheid behouden. Want dat is wat ons, volgens onze klanten en medewerkers, uniek maakt.

Meer weten over 25 jaar CommITment?

Wil je meer weten over 25 jaar CommITment, neem dan contact op met Harrie Bolt op nummer 030-2760349 of stuur een e-mail naar harrie@commitment.nl.

 

 

Share This