25 jaar CommITment Cloud Computing

Onze historie

Wat vijfentwintig jaar geleden als een studentenbedrijfje begon, is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een solide IT-partner voor bedrijven en non-profit organisaties.

Een kwart eeuw aan bedrijfsmatige en technologische ontwikkelingen is voorbijgevlogen. Ontwikkelingen waar wij, toen we ermee bezig waren, niet bij stilstonden, maar waar wij nu vijfentwintig jaar later tijdens ons jubileumjaar met gepaste trots op terugblikken.

Periode 1997 – 2006

1997

Oprichting CommITment

Telematica studenten Wouter Keus en Hinke de Jager richten hun eigen IT-bedrijf op onder de naam CommITment Remote Network Management.

Het Internet was nog in opkomst, maar de twee studenten zagen direct de mogelijkheden voor IT-beheer op afstand in de periode dat Windows NT 4.0, Windows 95, WordPerfect 5.1, Novell, typemachines en faxen nog gangbare producten waren.

1998

Bartholomeus gasthuis, Windows 2000 Server en Windows 98

In 1998 was het nog echt pionieren met ADSL aansluitingen, XS4ALL en mailboxen aanmaken. Windows 2000 Server, ActiveDirectory en Windows 98 werden geïntroduceerd en onze eerste opdrachtgevers in de zorg Kanaalstraatcentrum en het  Bartholomeus Gasthuis (vandaag de dag nog steeds klant) melden zich als opdrachtgever.

2000

Meer nieuwe opdrachtgevers

Meer nieuwe klanten waaronder ID&T, De Digitale Universiteit (Utrecht) en Bylan kiezen voor CommITment. We hebben het gevoel dat we op de goede weg zijn.

2001

Nieuwe kantoorlocatie Hooghiemstra

Door de groei verhuizen we naar een nieuwe locatie aan het Hooghiemstraplein. Een mooie kans om in Hooghiemstra verzamelgebouw te werken met een groot aantal jonge bedrijfjes (lees: nieuwe opdrachtgevers).

2006

Tienjarig jubileum

Het ging ons voor de wind en dat mocht gevierd worden. Met een jubileum-zeilweekend op en rond Vlieland was het tijd om even uit te waaien.

Periode 2008 – 2012

2008

Eigen hostingdienst

We introduceren onze eerste hosted (Cloud) diensten vanuit ons datacenter in Amsterdam. Hosted Exchange (dé voorloper van het hedendaagse Office 365), onze eerste hosted terminal servers (nu RDS), ons spamfilter en CommITment online back-up waarmee een einde aan het tijdperk van back-up tapes wisselen komt.

2009

Specialisatie (network) security

Met het toenemende internetverkeer neemt de behoefte aan (network) security toe. CommITment speelt hierop in door o.a. partnerships aan te gaan met Symantec, Veritas, RSA (tokens) en Stormshield (voorheen Netasq). Bij deze laatste mag CommITment zich nog steeds tot het selecte groepje van platinum partners in NL rekenen. Een hele prestatie omdat deze Airbus Defence & Space dochter dé toonaangevende Europese leverancier van firewalls (o.a. aan de Europese Commissie) is. In hetzelfde jaar vernieuwden wij ook ons logo.

2010

Groei naar 8 medewerkers

We groeien gestaag door naar 8 medewerkers waaronder Durmus die  bij ons komt werken. En dat doet hij nog steeds!

IT-consultants - CommITment cloud computing

2011

Microsoft SPLA / Office 365 provider

Als Microsoft SPLA Provider kregen we als CommITment de mogelijkheid alle Microsoft-licenties waaronder Office365 op hostingbasis aan te bieden. Sinds 2017 zijn we eveneens SCA-partner waarmee wij onze klanten optimale licentie flexibiliteit kunnen bieden.

2012

IT Service Management geïntroduceerd

Ons interne proces verbeterde aanzienlijk met de introductie van ons IT Service Managementsysteem waarin wij al onze werkzaamheden, klantgegevens en calls gingen vastleggen. Voor enkele grote klanten was dit een voorwaarde voor samenwerking.

2012

Real-time monitoring ActiveSense ingericht

Met ActiveSense monitoren wij de systemen van onze klanten en zijn wij hen vaak voor met het signaleren van problemen. Samen met opvolger ActiveManage sluit het nog altijd perfect aan bij de betrokkenheid die wij nastreven.

Periode 2013 – 2017

2014

Professionalisering staf

In 2014 nemen we een administratieve medewerker (Pieter) en een project- en service coördinator aan voor de verdere professionalisering van onze staffuncties. Nu vragen we ons af ‘Waarom hebben we dat niet eerder gedaan?’.

2014

Volledig hosted RDS omgeving

In 2014 mogen we verschillende opdrachtgevers onderbrengen op onze volledig hosted RDS-omgeving. Er zijn nu meer dan 500 gebruikers die hier dagelijks gebruik van maken. Best een aantal waar we trots op mogen zijn, vinden we zelf.

2014

Introductie Mobile Devide Management

Onder het motto “Wij willen mobiliteit beheersbaar maken!” introduceren wij onze MDM (Mobile Device Management) dienst met Airwatch.

2015

Verhuizing co-locatie naar Eurofiber

Al onze systemen zijn sinds enkele jaren ondergebracht in dit optimaal beveiligde data-center in Groenekan, vlakbij ons kantoor. Een harddisk verwisselen of capaciteit bijplaatsen doen wij nu eenvoudig op de fiets.

2015 - 2016

Nieuwe collega's in dienst

In 2015 komen Dennis, Teun en Johan ons team versterken. Johan eerst om af te studeren waarna hij in 2016 bij ons in dienst treedt. Zo ook Serkan die zich in hetzelfde jaar bij ons aansluit.

2016

Introductie ActiveManage

ActiveManage begint waar ActiveSense stopt. Met ActiveManage zijn we in staat om onze werkzaamheden nog efficiënter uit te voeren. Deels doordat we eenvoudige en terugkerende werkzaamheden zoals software updates geautomatiseerd uit kunnen voeren.

2016

VMware Vcloud en Vscan service provider

Met vCloud Air Network werd de basis van ons hostingplatform gelegd; de infrastructuur waarop het platform draait. Onze Mobile Device Management (MDM-)oplossingen stellen ons in staat mobiele apparaten efficiënt te beheren en optimaal te beveiligen.

2017

Twintig jaar CommITment

Een nieuwe mijlpaal waarin weer 10 jaar voorbij zijn gevlogen. Een periode waarin we ondanks de economische crisis en dankzij onze trouwe klanten en toegewijde medewerkers zijn gegroeid. En daar bedanken wij jullie hartelijk voor!

Periode 2018 – 2022

2018

Migratie MDM naar SaaS oplossing

Met VMWare Workspace One zetten we een nieuwe stap in Mobile Device Management en maken we er een SaaS oplossing van.

2018 - 2019

Weer nieuwe collega's aan boord

Onze service en supportafdeling wordt volwassen met een uitbreiding van het team die nu bestaat uit Joeri, Marc, Mads en Marcel. Sander komt, naast zijn rol als servicemanager, ons ook als CISO helpen met het certificeringstraject.

Wij zijn CommITment cloud computing

2019

Uitbreiding datacenter Groenekan en nieuw Twin Datacenter in Arnhem

CommITment had al jaren de beschikking over een datacenter in Utrecht. Met het Twin Datacenter is daar nu een datacenter in Arnhem bijgekomen. Door onze IT-omgevingen in twee geografisch gescheiden datacenters te plaatsen en deze via een extra internet provider en een redundante dedicated private 1 Gigabit internetverbinding te koppelen, kunnen wij een optimale snelheid en uptime realiseren. Hat datacenter is uitgevoerd met Hyper-V platform met Windows Server 2019. Het resultaat? Een state-of-the-art datacenter op basis van IT as a Service (ITaaS).

2019

CommITment NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd

Binnen CommITment is er altijd al sprake van een sterke focus op informatie- en toegangsbeveiliging. Nieuwe technologische ontwikkelingen en beveiligingsprocessen worden op de voet gevolgd en daar waar nodig ingezet. Met de nieuwe certificering wordt de focus op beveiliging nog eens extra bevestigd.

CommITment NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd - CommITment cloud computing

2020

Nieuwe kantoorlocatie De Goeman

Na ruim 20 jaar hebben we ons vertrouwde kantoor op het Hooghiemstraplein verlaten. Niet omdat we het er niet meer naar ons zin hadden, maar omdat wij langzamerhand een beetje uit ons jasje waren gegroeid.

CommITment verhuisd naar De Goeman - CommITment cloud computing

2020

Introductie digitale werkplek

We ontwikkelen onze Workspace, die naadloos aansluit bij Microsoft 365 zoals Exchange Online, SharePoint, OneDrive, Teams, SSO, MFA, IDM. We worden ook partner van Workspace365 en van Tools4ever. Waarmee we een krachtige Identity en Access Management (IAM of IDM) oplossing kunnen bieden.

2021

Nieuwe werkwijze klantenteams en projectbeheer

In 2020 komt Danny ons versterken en sluit Ivo in 2021 aan als manager projecten. We groeien gestaag, en we willen ook laagdrempelig en persoonlijk betrokken blijven. We gaan werken in kleine klantenteams die zich bezighouden met projecten en services (beheer). We werken zogezegd van projecten naar beheer.

2021

Introductie SentinelOne Next Generation Antivirus

SentinelOne is dé Next Generation Antivirus (NGAV) oplossing tegen ransomware, malware, Trojans en alle andere vormen van cyberaanvallen. Wereldwijd neemt het aantal cyberaanvallen nog steeds toe. Om onze klanten een nog betere bescherming te bieden, hebben wij gekozen voor het End Protection Platform (EPP) van SentinelOne.

CommITment kiest voor SentinelOne - CommITment cloud computing

2020 - 2021

Extra versterking

In 2020 komen Danny van Schaik (service & Support), Stephan Bottema (Cloud Support Engineer) en Saskia Baak – van Osch (Office manager) ons team versterken. In 2021 komt daar Ivo Veenstra als Manager projecten bij. En op de valreep van 2021 tekent Dennis Foppen als Senior Cloud Engineer bij ons zijn contract. We zijn nu met z’n 18-en!

2022

Introductie Immutable back-up en Printix Cloud printing

Twee nieuwe diensten worden aan het portfolio toegevoegd, Immutable Backup (niet te wijzigen back-up, ook niet door een cryptolocker) en Printix Cloud printing (altijd en overal printen) aan toegevoegd.

2022

25 jaar CommITment

Zondag 10 april bestonden wij, CommITment op de kop af 25 jaar! Graag willen wij (Wouter en Harrie) iedereen bedanken die ons in de afgelopen vijfentwintig jaar hebben gesteund. Onze medewerkers, hun en ons eigen thuisfront, onze opdrachtgevers, partners en leveranciers. Jullie allemaal heel erg bedankt voor jullie support en vertrouwen. 

Share This