Afgelopen week vond in de Utrechtse Jaarbeurs het jaarlijkse Zorg & ICT congres plaats. Voor ons als CommITment een thuiswedstrijd en een goede reden om er een keer een kijkje te gaan nemen.

Voor degenen die nog niet eerder van dit congres hebben gehoord. Zorg & ICT is een jaarlijks terugkerend, driedaags evenement waarbij diverse gastsprekers presentaties verzorgen over uiteenlopende ict in de zorg onderwerpen en waarbij tientallen ict-bedrijven zich op de beurs aan de zorgsector presenteren.

CommITment in de zorg

CommITment is al jaren actief in de zorg. Een sector waarin we ons thuis voelen en waar we graag voor werken. De rol die we hierbij vervullen is die van system integrator. In deze rol dragen we zorg voor de ict-infrastructuur binnen zorginstellingen. We leveren geen applicaties maar zorgen er wel voor dat deze probleemloos en veilig kunnen (samen)werken.

CommITment naar de beurs?

Bij CommITment ligt de focus op het helpen van onze klanten. Het is dan ook niet zo gek dat we ons minder druk maken of we wel of niet op een beurs moeten gaan staan met onze dienstverlening. Toch leek het ons goed om een keer polshoogte te gaan nemen. Even de temperatuur opnemen en kijken of het toch geen tijd wordt voor beursdeelname. En dat hebben we dus afgelopen donderdag gedaan.

ICT-infrastructuur ontbreekt op Zorg & ICT

Tijdens onze rondgang over de beurs, viel het ons op dat de ict-infrastructuur gerichte marktpartijen ontbraken. Nu zijn dit ook niet de meest sexy producten en diensten om te presenteren maar wel essentieel voor het goed functioneren van alle applicaties die ruimschoots op de beurs vertegenwoordigd waren.

Ook het aanbod infrastructuur gerichte presentaties was zeer gering. En dat terwijl met het aantal toenemende applicaties, (zelfzorg)hulpmiddelen, Big Data en Internet of Things een goede ict-infrastructuur essentieel is voor een veilige uitwisseling van informatie. Kortom hier ligt nog een uitdaging. Of wij er zelf volgend jaar bij zullen zijn, laten we even in het midden. Waarschijnlijk kiezen we toch gewoon weer voor het helpen van onze klanten.

 

CommITment werkt o.a. voor

 

 

Share This