Workspace One is dé oplossing voor jouw digitale werkplek. De snelle groei van het aantal applicaties (SaaS en mobiele apps), krachtige en betaalbare mobiele apparaten en de manier waarop wij deze (willen) gebruiken, heeft het IT-landschap de afgelopen jaren dramatisch veranderd.

Applicaties worden zowel op desktop als op mobile devices gebruikt. Met eigen – Bring Your Own Device (BYOD) – of door de werkgever ter beschikking gestelde apparatuur waarbij gebruikers verwachten dat het gebruik van applicaties en apparatuur naadloos in elkaar over gaan. Welke gevolgen dit heeft voor de beveiliging en uitwisseling van data, vinden ze minder interessant. Zo lang het maar veilig is en makkelijk werkt! Om dat te realiseren heeft VMware Workspace ONE ontwikkeld.

Wat is Workspace ONE?

Workspace One is dé ideale digitale werkplek. Je kan Workspace One het beste vergelijken met een bureaublad waar al jouw cloud, mobiele, web en Windows applicaties bij elkaar komen. Een overzichtelijke werkplek waar je toegang hebt tot alle tools en informatie die je nodig hebt. En het maakt niet uit welk type apparaat (smartphone, tablet, laptop of desktop pc) of besturingssysteem je daarvoor gebruikt. Het gebruiksgemak en de gebruikerservaring blijft hetzelfde.

Any app any device - CommITment cloud computing

Wat is het voordeel van Workspace ONE?

Workspace ONE combineert gebruiksgemak en (informatie)beveiliging voor zowel eindgebruikers als beheerders. Dit betekent dat gebruikers op een hele prettige en gebruikersvriendelijke manier kunnen werken en dat beheerders deze ook nog eens makkelijk kunnen beheren. Dit maakt Workspace ONE voor zowel de eindgebruikers als IT-management dé ideale digitale werkplek.

Single Sign On en multi-factor authenticatie

Op basis van Single Sign On krijgen gebruikers eenvoudig toegang tot cloud, mobiele, web en (Windows) apps. Hierbij vereenvoudigt Workspace ONE het applicatie- en toegangsbeheer door Active Directory, LDAP, Workspace ONE’s eigen interne directories of externe IdP’s te integreren.

Workspace ONE werkt perfect samen met de multi-factor authenticatie van VMWare zelf. Maar ook met derde partijen, zoals Microsoft Authentication, RSA SecurID, Symantec, Imprivata Touch and Go en anderen.

Wanneer gebruiker en device bekend zijn, kan een gebruiker met een pincode of biometrische dienst (vingerafdruk, irisscan, etc.) het device ontgrendelen en de daarop beschikbare applicaties gebruiken zo lang als de authenticatie actief is.

Nieuwe gebruikers en applicaties

Een ander groot voordeel van Workspace ONE is het installeren van nieuwe apps en toevoegen van nieuwe medewerkers. Dit kan bijna niet eenvoudiger. Wanneer een medewerker is geverifieerd via de VMware Workspace ONE Intelligent Hub-app, heeft deze direct toegang tot zijn persoonlijke bibliotheek met mobiele, Windows en Mac apps.

Bring Your Own Device (BYOD)

Wij willen mobiliteit beheersbaar houden, en met Workspace ONE kunnen we dat. In een traditionele IT-omgeving kunnen medewerkers niet of nauwelijks gebruik maken van hun eigen (voorkeurs)apparatuur (Bring Your Own Device). Met de VMware Workspace ONE Intelligent Hub app kan dit wel, zonder dat daarbij beveiligingsrisico’s ontstaan.

Meer over weten over Workspace ONE?

Wil je meer weten over Workspace ONE, lees dan een van onze volgende blogs of neem contact op met Harrie Bolt op nummer 030-2760349.

 

Share This