Goed nieuws! We hebben onze digitale werkplek uitgebreid met Printix Cloud printing. Printix is dé oplossing voor veilig printen, overal en altijd, vanaf elk apparaat naar elke printer. Werk je regelmatig thuis, ben je veel onderweg of aan het werk op verschillende locaties, dan herken je vast het probleem dat je niet zomaar overal (veilig) kan printen. Met de toevoeging van Printix aan onze digitale werkplek, behoort dit probleem tot het verleden.

Wat is Printix Cloud printing?

Printix Cloud printing maakt sinds kort onderdeel uit van onze cloud strategie als uitbreiding op onze digitale werkplek. Printix is een cloud gebaseerde printmanagement service die speciaal is ontworpen om een volledige printinfrastructuur en een veilige printomgeving te bieden. Printix ondersteunt Single Sign-On met Microsoft Azure AD en kan worden uitgerold met Microsoft Intune.

De krachtige cloud en innovatieve client technologie is schaalbaar naar elk aantal gebruikers en printers. Met Printix kun je flexibel en veilig printen, ongeachte waar je bent en met welk apparaat je werkt. Printdrivers en wachtrijen worden automatisch beheerd en ook een printserver in niet meer nodig.  Kortom een printomgeving die garant staat voor efficiëntie, productiviteit en kostenbesparingen.

Kenmerken Printix

Printix integreert naadloos met Azure en Office 365, is veilig en biedt de perfecte oplossing voor de moderne mobiele werkplek. Voor een completer beeld, hebben we de belangrijkste kenmerken even op een rij gezet.

Azure & Office 365 met Printix en Azure AD

Door de integratie met Azure AD, biedt Printix een gebruiksvriendelijke cloud printoplossing met automatische sign-in via SSO (Single Sign On). Azure Active Directory (Groups), biedt beheer op basis van beleid van alle gebruikers, ongeacht apparaat of locatie, waardoor meer veiligheid wordt toegevoegd, terwijl IT- en beheerkosten worden weggenomen.

De door ons gekozen Printix cloud-gebaseerde printoplossing is goedgekeurd door Microsoft en beschikbaar als voorkeursoplossing op de Azure Marketplace.

 • Azure single sign-on voor Printix
 • Wachtwoorden beheerd door Azure
 • Ingebouwde redundantie
 • Snelle implementatie
 • Schaalbaarheid om aan de vraag te voldoen

Beveiligd printen

Printix betekent beveiligd afdrukken. Voor mobiele apparaten zoals de smartphone en tablet is er de Printix app voor het vrijgeven van printopdrachten. Printix verzorgt de vrijgave van printopdrachten met kaart of ID-code.

 • Gebruik Printix om documenten te printen en veilig vrij te geven bij elke printer in de printomgeving.
 • Printix integreert met het touchscreenbedieningspaneel van de printer en biedt veilige vrijgave van printopdrachten, kopieercontrole, kaartgebaseerde verificatie en meer.
 • Controleer de toegang tot printers en multifunctionele printers.
 • Zorg voor vertrouwelijkheid van documenten.
 • Verminder papier- en tonerafval.
 • Verbeter de productiviteit. Ga naar elke printer om jouw documenten op te halen.

Thuis printen

Printix biedt gemak en beveiliging van printopdrachten voor gebruikers die thuis werken.

 • Automatisch printers thuis herkennen en installeren
 • Beheer en controle van bedrijfsmatige printopdrachten voor werknemers die thuis werken

Mobiel printen naar door Printix beheerde printers

Printix is de oplossing waarmee gebruikers gemakkelijk vanaf elke telefoon of tablet met Android of iOS kunnen printen naar elke door Printix beheerde printer. Of het nu gaat om interne gebruikers of gastgebruikers, Printix kan worden gebruikt op elke printer die is aangesloten op een door Printix beheerde cloud printinfrastructuur.

Wanneer je een document in de Printix afdrukwachtrij plaatst, kan je roamen tussen locaties en printers en het document vrijgeven op de printer van jouw keuze.

Printen via de cloud

Verstuur printopdrachten via Printix. Dit kan heel flexibel ongeacht het netwerk of de geografische locatie waar de gebruiker zich bevindt. Bijvoorbeeld van huis naar kantoor of tussen filialen, kunnen de printtaken worden doorgestuurd via de Printix Cloud.

Om te kunnen afdrukken, moet de computer van een gebruiker (waarop Printix Client is geïnstalleerd) zich op hetzelfde bedrijfsnetwerk als de printer. Door Afdrukken via de cloud in te schakelen, kunnen gebruikers vanaf elke locatie op deze printer afdrukken, bijvoorbeeld vanaf een ander bedrijfsnetwerk of thuis.

Het afdrukken gebeurt via de Printix Cloud en een Printix Client-computer in het netwerk van de printer. Het document blijft veilig tijdens de overdracht via het internet omdat zowel het document als de communicatie met SSL Advanced Encryption Standard (AES) met een sleutel lengte van 256 bits worden gecodeerd. Het document wordt ook intern gecodeerd wanneer het intern wordt gerouteerd en afgedrukt.

Meer informatie Printix

Wil je meer weten over Printix, neem dan contact op met Harrie Bolt op nummer 030-2760349 of stuur een e-mail naar harrie@commitment.nl.

Share This