Morgen, vrijdag 27 september, opent het Nederlands Film Festival (NFF) weer haar deuren. Dit jaarlijkse evenement in ons stadsie Utreg is een waar spektakel. Zowel voor, op als achter de schermen. Voor en op de schermen is het natuurlijk schitteren geblazen voor de sterren op het witte doek, de presentatoren en het publiek dat naar dit prachtige festival komt. Achter de schermen, en daar zitten wij, mogen wij onze kunsten vertonen. Natuurlijk wij niet alleen, maar CommITment mag ervoor zorgen dat alle IT-infrastructuur op rolletjes verloopt. En dat doen we al jaren met veel plezier.

IT organisatie Nederlands Film Festival

De IT organisatie van het Nederlands Film Festival is altijd een spannend evenement voor ons. Aan de ene kant business as usual en aan de andere kant scherp zijn voor het geval dat. Het moet in een keer goed gaan want er is geen ruimte voor een take 2. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige druk maar door een goede voorbereiding voelt het vooral als gezonde spanning.

Het mooie aan het Nederlands Film Festival is dat iedereen bij het NNF toewerkt naar dat moment waarop alles moet kloppen. Aan het begin van het project is het aantal mensen, de vaste bezetting, dat meewerkt aan de organisatie van het Nederlands Film Festival nog vrij beperkt. Hetzelfde geldt voor de apparatuur die in de beginfase wordt gebruikt. Gedurende het jaar neemt het aantal mensen en IT resources steeds verder toe. Vroeger betekende dit kunst en vliegwerk om alle locaties en apparatuur up and running te krijgen. Gelukkig hebben we dit op basis van een private cloud infrastructuur tegenwoordig flexibeler geregeld.

Nieuwe IT infrastructuur

Het afgelopen jaar is de IT infrastructuur van het Nederlands Film Festival vernieuwd. En met deze nieuwe IT infrastructuur is er een intelligent en schaalbaar platform gecreëerd dat voor zowel gebruikers als beheerders eenvoudiger te gebruiken is. Hardware, telefonie en internet zijn zodanig met elkaar gekoppeld dat direct wordt herkend met welke apparatuur en rechten een persoon toegang tot het IT platform probeert te krijgen. Hierbij worden eventuele ongenode gasten op basis van een redundante firewall geweerd.

Door de nieuwe IT infrastructuur en cloud applicaties is het NFF veel flexibeler geworden. Zo kan het NFF eenvoudig tijdens de piekperiode tijdelijk extra werkplekken inzetten zonder ingewikkelde systeemconfiguraties. En na afloop van het Filmfestival gaan deze werkplekken gewoon weer terug. Dit scheelt het NFF tijd en geld en een hoop minder stress aan onze kant. Een win-win situatie voor iedereen.

Meer weten over intelligente infrastructuur?

Veel van onze opdrachtgevers zijn al over of gaan over op onze intelligente IT Infrastructuur. Hierbij maken we gebruik van zowel private cloud, public cloud als hybrid cloud oplossingen en de nieuwste technologieën. Wilt u weten of een intelligente IT infrastructuur iets voor uw organisatie is, neem dan contact op met Harrie Bolt op nummer 030-2760349. Hij vertelt u graag meer over de diverse mogelijkheden.

 

 

Share This