Je wilt dat je medewerkers op een makkelijke en veilige manier werken en samenwerken. Vroeger was dat eenvoudig te regelen: je gaf je medewerkers een pc of laptop met Microsoft Office en netwerktoegang en iedereen kon aan de slag. Als organisatie had je zelf de regie, zowel over de gebruikersrechten als over de software die je medewerkers gebruikten.

Maar dankzij het toenemend gebruik van SaaS-oplossingen is het voor organisaties lastiger om die regie te houden en een veilige werkomgeving te realiseren. Toch is dit wel degelijk mogelijk. Met onze Workspace, bijvoorbeeld.

Wat is een Workspace?

Onze Workspace is een centraal werkportaal dat toegang biedt tot alle gegevens en applicaties die jouw organisatie dagelijks gebruikt. Het is gebruiksvriendelijk, flexibel, maar vooral ook veilig. Je medewerkers komen hier telkens naar terug om toegang te krijgen tot de programma’s en gegevens die zij nodig hebben, ongeacht de locatie of het apparaat waarop zij hun werk uitvoeren.

Naadloze integratie

Met onze Workspace kun je de applicaties die jouw organisatie gebruikt integreren in één portaal. Overzichtelijk, eenduidig en centraal. Natuurlijk ontsluit je eenvoudig toegang tot de e-mail, agenda en SharePoint, maar ook andere SaaS-applicaties die jullie wellicht gebruiken.

Via de documenten-app kun je structuur aanbrengen in Office 365 en documenten bundelen die bijvoorbeeld op on-premise fileservers, in OneDrive of SharePoint staan. Dat maakt het mogelijk om zowel on- als offline te werken vanaf ieder device.

Flexibiliteit met Workspace

Doordat je als organisatie te maken hebt met een diversiteit aan applicaties en verschillende aanbieders, heb je waarschijnlijk behoefte aan een flexibele schil. Het portaal van onze Workspace vormt dan de verbindende factor die in staat is om een combinatie van verschillende technieken en infrastructuren geordend samen te brengen. Dat kunnen de diverse SaaS-diensten zijn, zoals een ECD, ERP, CRM, RDS en uiteraard Microsoft 365 diensten zoals SharePoint, Teams en Exchange.

Geen concessies aan gebruikersgemak

Dankzij de intuïtieve interface van onze Workspace worden alle informatie en applicaties in één oogopslag duidelijk zichtbaar voor je medewerkers. Zij hoeven niet meer na te denken over waar een applicatie of bestand zich bevindt of welke onderliggende techniek daarvoor nodig is: aan de hand van de rechten en rollen die zij binnen de organisatie hebben, wordt de juiste selectie van applicaties als tegels gepresenteerd. En hoewel je als organisatie een algemene overkoepelende werkplek met tegels in kunt richten, kunnen je medewerkers hun eigen portaal personaliseren, zodat het volledig voldoet aan hun eisen.

Zelfs BYOD wordt veiliger

Workspace biedt jouw organisatie de mogelijkheid om tegemoet te komen aan de wensen van je medewerkers. BYOD, bijvoorbeeld. Met behulp van conditional access kun je voorwaarden stellen aan de toegang tot het netwerk, maar ook tot SaaS-applicaties en bestanden. Zo weet je zeker dat deze applicaties alleen beschikbaar zijn als de werkplek van de gebruiker ook echt voldoet aan de minimale voorwaarden. Die voorwaarden zijn per applicatie, apparaat, besturingssysteem, netwerk en browser in te stellen.

Daarnaast kun je de beveiliging nog opschroeven met behulp van Single Sign On of met MFA (token) authenticatie. Workspace bevat alle ingrediënten om jouw bedrijfsgevoelige informatie en applicaties veilig te houden.

Versterk de identiteit van je organisatie

Workspace is het navigatie- en communicatiemiddel waar je medewerkers telkens naar terugkeren. Ze krijgen er niet alleen toegang tot applicaties, ze kunnen er ook communiceren en discussiëren met collega’s via het mededelingcentrum. Dat maakt de Workspace natuurlijk een ideale centrale hub voor het uitdragen van de identiteit van jouw bedrijf.

Naast het bevorderen van de samenwerking tussen je medewerkers, biedt het mededelingencentrum jou namelijk ook de mogelijkheid om medewerkers te informeren over bedrijfsnieuws. Multimedia zoals instructiefilmpjes of de nieuwe bedrijfsfilm kun je eenvoudig delen via de standaard integratie met YouTube of Vimeo.

En wanneer je zeker wilt weten dat iedere medewerker een belangrijke mededeling of nieuwtje ziet, kun je gebruikmaken van de pop-up functie: dan is de mededeling echt niet meer te missen. Uiteraard verschijnt het nieuws ook in de verzameling nieuwsberichten in een live-tegel, zodat medewerkers het nog eens terug kunnen lezen of erop kunnen reageren.

Is jouw organisatie toe aan onze Workspace?

Wil jij jouw medewerkers veilig én flexibel laten werken, maar zelf ook de regie behouden? De Workspace maakt dat mogelijk. Als je meer wilt weten over de voordelen die dit portaal voor jouw specifieke situatie biedt, helpen we je graag de potentie van onze Workspace te inventariseren. Neem dus gerust contact op met Harrie Bolt. Dit kan via e-mail harrie@commitment.nl of per telefoon op nummer 030-2760349. We helpen je graag!

Share This