WPA3 is de nieuwste generatie Wi-Fi encryptie en biedt een verbeterde beveiliging voor WLAN-infrastructuren. Dankzij de upgrade van ons Managed Wi-Fi platform, kunnen wij onze klanten de mogelijkheid bieden om van deze verbeterde beveiliging gebruik te maken. Meer weten over WPA3? In ons blog praten wij je graag even bij.

Wat is WPA3?

WPA3 is de opvolger van WPA2, de huidige standaard voor het beveiligen en versleutelen van Wi-Fi-verbindingen. Met WPA3 is lastiger om meerdere wachtwoorden achter elkaar te proberen. Daarnaast is het door het gebruik van Simultaneous Authentication of Equals moeilijker om wachtwoorden te raden, zelfs wanneer het een heel zwak wachtwoord betreft. Door deze verbeteringen wordt de kans dat kwaadwillende toegang krijgen tot jouw netwerk aanzienlijk verkleind.

Tevens biedt WPA3 betere encryptie en meer veiligheid voor de generatie IoT (Internet of Things) apparaten die op basis van WiFi een verbinding kunnen maken met (apparaten in) jouw netwerk.

Wat zijn de voordelen van WPA3?

WPA3 heeft een aantal voordelen die we hier kort toelichten. WPA3 maakt het makkelijker om apparaten zoals multifunctionals en sensoren beveiligd aan te melden op het bedrijfsnetwerk. Daarnaast biedt WPA3 een betere bescherming wanneer je gebruik wilt maken van een openbaar netwerk. Tevens beschermt WPA3 je wanneer je een zwak wachtwoord gebruikt of geld overmaakt via een publieke hotspot.

Betere beveiliging van wachtwoorden met WPA3

Door een nieuw protocol in te voeren, biedt WPA3 bescherming tegen brute force-aanvallen waarbij hackers gebruik maken van zogenaamde woordenlijsten. Door gebruik te maken van Simultaneous Authentication of Equals duurt het veel langer om allerlei wachtwoorden te proberen. Voor hackers wordt het hierdoor minder interessant om je wachtwoord te raden.

Een veiliger gastennetwerk met WPA3

Zonder verdere bescherming is het bij WPA2 redelijk eenvoudig om dataverkeer te onderscheppen met zogenaamde traffic sniffing of om met een man-in-the-middle-aanval te achterhalen wat je aan het doen bent. WPA3 maakt gebruik van Opportunistic Wireless Encryption waarbij de verbinding automatisch wordt versleuteld zodra een gebruiker online gaat. Een mooie toevoeging wanneer je externe bezoekers een veilig gastennetwerk wilt aanbieden.

Veilige verbindingen met WPA3

WPA2 stamt nog uit de tijd dat er vooral over Internet of Things (IoT) werd gesproken en niemand nog van het bestaan van wearables wist. Op een computer kan je antivirus installeren, maar op wearables zoals een Fitbit of IoT apparaten kan dit (nog) niet. Hierdoor is er behoefte aan meer veiligheid, aangezien WPA2 hiervoor weinig mogelijkheden biedt.

WPA3 biedt met Wi-Fi Easy Connect, een nieuwe manier om draadloze apparaten veilig aan te sluiten. Zelfs wanneer ze zelf geen scherm of invoermogelijkheid hebben. IoT-apparaten moeten hiervoor voorzien worden van een speciale QR-code. Dit biedt dus geen oplossing voor de meeste bestaande apparaten.

Wi-Fi Easy Connect maakt gebruik van encryptie met een publieke sleutel om de apparaten aan te melden bij een beveiligd netwerk. Het aansluiten van IoT-apparaten is veel eenvoudiger aangezien je niet via een speciale app, website of software de verbinding tot stand moet brengen.

Client management voor de beste Wi-Fi verbinding

De WPA3 oplossing die CommITment levert, biedt nog een extra voordeel. Dankzij client management optie worden Wi-Fi-gebruikers automatisch met het best beschikbare toegangspunt en de beste frequentieband verbonden. Hierdoor verbetert de kwaliteit (en snelheid) van draadloze netwerken, zonder dat de gebruiker zich hier druk over hoeft te maken en ongeacht de grootte van het netwerk.

Meer informatie?

Wil je meer weten over WPA3, neem dan contact met ons op. Dit kan via e-mail sales@commitment.nl of per telefoon op nummer 030-2760349. We helpen je graag!

 

Share This