CommITment is partner geworden van Tools4ever, leverancier van een krachtige Identity en Access Management (IAM of IdM) oplossing. Deze oplossing richt zich op het administreren van gebruikers én de toegang tot verschillende applicaties. Want met de versnippering van applicaties in de cloud en het aantal verschillende apparaten (laptops, tablets, smartphones, etc.) nemen ook de beveiligingsrisico’s toe. Fouten worden snel gemaakt met allemaal verschillende wachtwoorden en MFA technieken. Het komt het gebruiksgemak en IT-management simpelweg niet ten goede. En dat is waar IAM portal om de hoek komt kijken. Één portal één login.

IAM verbetert het gebruiksgemak

Als gebruiker wil je zo goed en prettig mogelijk je werk kunnen doen. Wanneer je dan te maken krijgt met diverse IT-systemen, met allemaal verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden, dan word je daar niet vrolijk van. Om nog maar te zwijgen van het toegang vragen tot IT-systemen wanneer je net in dienst bent of van functie verandert.

Met de inzet van de IAM oplossing kunnen wij gebruikers meer gebruiksgemak bieden. Bijvoorbeeld met de inzet van HelloID. Als gebruiker kan je zelf online toegang vragen tot applicaties of data waarna je manager met één druk op de knop goedkeuring kan geven. De wijziging wordt vervolgens volautomatisch (Service Automation voor de IT-afdeling) in de ICT-infrastructuur verwerkt.

Eén workspace voor al je applicaties

Ben je ingelogd dan kom je als gebruiker terecht in je eigen workspace. Je eigen bureaublad met daarop alle applicaties waar jij gebruik van mag maken. Met een druk op een knop ga je direct door naar de applicatie die je wilt gaan gebruiken. En het maakt niet uit welk type apparaat je hiervoor gebruikt. Op basis van jouw profiel en het apparaat dat je gebruikt, krijg je precies dat wat je nodig hebt.

Maar één keer inloggen per sessie

Een ander voordeel waar je als gebruiker van profiteert, is dat HelloID alle gangbare protocollen voor Single Sign-On (SSO) ondersteunt. Dit betekent dit dat je nog maar één keer hoeft in te loggen om toegang te krijgen tot al jouw cloud applicaties. Tijdens het inloggen wordt je automatisch geidentificeerd en wordt er gekeken welke rechten je hebt binnen de cloud applicaties waar jij toegang te hebt. Je hoeft als gebruiker dus niet meer allerlei verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden om veilig te kunnen werken. Klinkt goed toch?

Two-factor authenticatie

Voor extra veiligheid bieden we Two-factor authenticatie aan. Dit kan via een pincode (per sms toegezonden) of via Google Authentication en/of via een token device. Naast het voordeel van extra beveiliging, zodat niemand met jouw gegevens kan inloggen, is het ook nog eens voor iedere gebruiker in te zetten. Ongeacht hij of zij wel of niet beschikt over een smartphone.

Keuze voor Tools4ever

Het mooie van de keuze voor Tools4ever is dat deze in samenwerking met een van onze zorgklanten tot stand is gekomen. In de zoektocht naar een out-of-the-box oplossing voor two-factor authentication voor een zeer divers SaaS landschap voor verschillende soorten devices, kwamen wij Tools4ever op het spoor. Een oplossing die goed aansluit bij onze visie op veiligheid en gebruiksgemak.

Meer informatie

Wilt u meer weten over ons partnership met Tools4ever of de mogelijkheden voor uw organisatie, neem dan contact op met Harrie Bolt op nummer 030-2760349.

Share This