ICT beveiliging een audit vertelt u meer

Goede beveiliging van uw ICT omgeving is essentieel om verlies, diefstal of misbruik van uw bedrijfseigendommen te voorkomen. En hoewel iedere ondernemer en organisatie dit wel weet, wordt er nog onvoldoende na gehandeld. Soms bewust maar meestal onbewust omdat de risico’s en mogelijke gevolgen onvoldoende bekend zijn.

Patch management is basis beveiliging

Bij veel bedrijven en non profit organisaties wordt er nog onvoldoende aandacht aan patch management geschonken. Het up-to-date houden van uw software is echter de basis van een goede ICT beveiliging. Door het ontbreken van de laatste software updates ontstaan er beveiligingslekken in uw ICT omgeving waar criminele organisaties graag misbruik van maken. Veelal zonder dat u dit merkt worden uw servers, pc’s, laptops, etc. misbruikt voor het verspreiden van malware of goed gecoördineerde cyber aanvallen. Het gevolg, uw ICT omgeving werkt trager, u loopt kans op imago schade, uw eigen e-mailverkeer wordt door spamfilters voor spam aangezien en beland in de spam box en u loopt het risico belangrijke bedrijfsgegevens te verliezen.

Laat uw beveiliging toetsen

Naast gebrekkig patch management zijn er nog andere risico’s waar u op moet letten. Zoals de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk, de toegangsrechten (authenticatie) tot bestanden en applicaties en het veilig stellen van uw bedrijfsgegevens bij verlies of diefstal van mobiele apparaten (mobile device management). Om er zeker van te zijn dat u geen onacceptabele risico’s loopt, is het verstandig om een audit op uw ICT beveiliging te laten uitvoeren. Dan weet u direct of u passende maatregelen moet treffen.

Onze opdrachtgevers

Neem contact met ons op

ActiveSense monitoring

Een stabiel en snel netwerk is een voorwaarde om prettig en efficiënt te werken. Met het door CommITment ontwikkelde ActiveSense monitoren wij real-time uw én onze systemen. Door preventief te handelen maximaliseren wij de beschikbaarheid van uw netwerk.

N

Lagere kosten

N

Rapportage op maat

N

Hogere beschikbaarheid netwerk

N

Helpt storingen voorkomen

N

Efficiënter netwerk- en systeemgebruik

Onze partners

Share This